Kostka kokosowa

Ciasto:

Składniki:

  • 2 jajka
  • 8 dkg masła
  • 25 dkg cukru
  • 3 łyżki miodu
  • 3/4 szklanki mleka
  • 45 dkg mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Masło z miodem roztopić. Ubić jajka z cukrem, dodać mleko, mąkę                          z proszkiem i wystudzone masło z miodem.Upiec placek.

Polewa:

Składniki:

  • 1 kostka masła
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 5 dkg kakao

Wykonanie:

Gotować cały czas mieszając przez około 15 minut, aż zgęstnieje.

Wykończenie:

Ciasto pokroić na kwadraty o wymiarach 2 cm na 2 cm. Maczać je w czekoladzie i obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *