Sałatka z jajkami i szparagami

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 słoiczek szparagów
  • 0,5 pęczka rzodkiewki
  • 15 dkg pieczarek
  • sałata
  • 0,5 pęczka szczypiorku
  • mały jogurt naturalny
  • majonez
  • 1 łyżeczka curry
  • sok z cytryny

Wykonanie:

Pieczarki lekko podsmażyć. Jajka pokroić. Szparagi osączyć i pokroić                   w kawałki. Rzodkiewkę pokroić pół plastry. 1/3 sałaty porwać na kawałki. Wszystkie składniki wymieszać.

Sos:

Składniki:

  • majonez
  • jogurt
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • łyżeczka curry

Wykonanie:

Wszystkie składniki wymieszać. Na koniec posypać szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *